De coach


​Mijn naam is Ireen de Graaf

Ken je dat gevoel dat het nooit goed genoeg is, het altijd beter kan en je nooit tevreden bent? Ik wel. En dat eist op een gegeven moment zijn tol voor het lichaam en de geest. De slogan "beter is de vijand van goed" is wat ik op een gegeven moment heb geleerd voor mezelf. En daar tevreden mee zijn. Het is een kunst en je kunt het leren. Mij is het gelukt, dus dat lukt jou ook. 

Graag ondersteun ik mensen bij vragen over hun leven en werk. En vooral voor mensen die het gevoel hebben dat het altijd beter kan, een vorm van perfectionisme. Dit doe ik door te  coachen in de natuur. De combinatie van coaching, buiten zijn, bewegen en oefeningen in de natuur is uniek. Je komt tot rust en voelt weer goed wat je precies wilt en bij je past. De natuur ondersteunt je hierbij en brengt extra inzichten. Graag maak ik een vrijblijvende afspraak met je voor een telefonische kennismaking, dan kan ik het je uitleggen hoe dat ook voor jou kan werken.

Ik heb in mijn leven veel gedaan en gelezen wat me steeds verder bracht in mijn persoonlijke leven en waar ik me ook in heb geschoold om dit in coaching toe te passen. Ontspannen, toelaten van je gevoelens en loslaten en negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten, zijn de sleutels tot verandering. 

Zo beoefen ik al vele jaren yoga, mindfullnes en meditatie. Dit ontspant, geeft ruimte en hiermee kom je los van je gedachten en bij je gevoel.

Wandelen en buiten zijn doe ik ook erg graag.  De natuur heeft veel te bieden, zoals rust, ontspanning, beweging, frisse lucht, creativiteit en troost. De natuur is vaak erg ondersteunend. Daarom heb ik me verder verdiept hoe ik dat binnen de coaching kan inzetten. Sinds enkele jaren werk ik dan ook als wandel- en natuurcoach.

Hiervoor werkte ik bijna 20 jaar als adviseur en onderzoeker in de geestelijke gezondheidszorg. De opgedane kennis over wat wel en niet werkt in deze zorg, neem ik uiteraard mee in mijn wijze van werken. Op dit moment werk ik als programmaleider en trainer voor en met kgezinnen waar veel spanning & stress is, en werk ik als mindfulnesstrainer voor jongeren en volwassenen.

Ook lees ik veel over alles wat met psychologie en natuur (liefst in combinatie) te maken heeft. Dat brengt me veel kennis en inzichten.

Rust en inspiratie vind ik in mijn eigen volkstuin in Utrecht, waar ik me fysiek kan uitleven en verwonderen over de groei en stilstand in de natuur. 

Mijn opleidingen

  • HBO Sociaal Pedagogische hulpverlening (1985- 1989), Hogeschool Eindhoven
  • Sociale wetenschappen/Psychologie (1989-1992), Universiteit Utrecht
  • Mindfullness training (2012 en 2021)
  • Training Oplossingsgericht werken (2017)
  • Cognitieve gedragstraining (2017)
  • Training AnderLeven (2016)
  • Psych-K (Basis en Advanced) (2016 - 2017). Meer over psych-k
  • Natuur in begeleiding bij Kraaybeekerhof, Driebergen (2018- 2019)
  • Opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK) (2019)

Lid van beroepsvereniging Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO)

Betrokken bij Nature for health (NFH)

Wil je een volgende stap zetten in je leven of werk en ben je graag in de natuur? Kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken om goed te voelen wat je echt wilt en waar je voor staat? Dan is wandelcoaching in de natuur iets voor jou.

De hele wereld is jouw projectie
Geniet van de film

Byron Katie